Women’s Company

groefsfotoWomen’s Company is een Amsterdams vrouwenkoor met een bezetting van ongeveer dertig leden. Sinds zijn oprichting zo’n 25 jaar geleden zingt het koor onder de inspirerende leiding van Marjan Politiek elk jaar een nieuwe mix van klassieke en moderne muziekstukken.

Aan het einde van het seizoen organiseren we altijd een feestelijk zomerconcert. Het koor treedt minimaal 3 maal per jaar op bij andere gelegenheden zoals het Muiderkerk festival, de korendagen in Paradiso en het Korenlint in Haarlem. De afgelopen jaren stonden onder andere Gervaise, Dowland, Purcell, Rachmaninov, Billy Holiday en Schumann op het programma met daarnaast Afrikaanse en Jiddische liederen.

Ons motto is ‘eenheid in verscheidenheid’. Met al onze liederen in verschillende stijlen, van uiteenlopende werelddelen en uit vele tijden is er één constante: we kiezen muziek die ons raakt en aanspreekt en waar we graag expressie aan willen geven. Vanuit die optiek staan de melancholie van een negentiende-eeuwse serenade, de uitbundigheid en vitaliteit van een Indiaanse Drum Song en de sprekende lyriek van een middeleeuws motet heel dicht bij ons. Evenmin gaan we uit de weg voor swingende samba- en bossanovaklanken van Braziliaanse bodem!