De dirigente

portret Marjan Marjan Politiek studeerde schoolmuziek, koordirectie en hoorn aan het Alkmaars conservatorium en vervolgde haar studie hoorn aan het Utrechts conservatorium en bij Francis Orval aan de Musikhochschule van Trossingen in Duitsland.

Vanaf de oprichting in 1992 is Marjan de dirigente van Women’s Company, waarvoor ze regelmatig arrangementen schrijft. Haar directie-ervaringen zijn zeer uiteenlopend, van een gregoriaans mannenkoor tot barbershop, van een kinderkoor tot een gemengd koor.

Momenteel is ze ook dirigent van een ander vrouwenkoor, Chemistry, dat voornamelijk pop-, musical- en jazzmuziek zingt. Verder is ze als docente verbonden aan twee muziekverenigingen, waarvoor ze de afdeling klein koper verzorgt, en geeft ze lessen baby-en peutermuziek bij haar thuis.

Naast haar werk als hoornist in diverse orkesten (o.a. het Rotterdams Philharmonisch en het Nederlands Philharmonisch orkest) in binnen- en buitenland (Spanje en Brazilië) speelde zij de laatste jaren vooral in musicals (La Cage aux Folles, Annie, Grace). Ook trad ze op in verschillende muziektheatervoorstellingen, zoals Kwaaie Moeders van de stichting Tamar, waarmee ze een tweejarige tournee had langs theaters en scholen in Nederland en België.

In de periode maart - augustus 2004 was ze als hoornist verbonden aan het Orquestra Sinfonica de Goiás in Goiãnia, Brazilië.

Voor Women’s Company is Marjan steeds op zoek naar nieuwe, originele muziek en arrangementen, waarbij haar Braziliaanse contacten zeker van pas komen.